VC Kuros Zulte

 

ZULTE -

Na de negende speeldag stond Zulte nog op de derde plek. Na vier nederlagen op rij en nul op twaalf is het gezakt naar rang zeven. Met de thuismatch tegen Lochristi-Wachtebeke heeft Kuros vandaag een haalbare opgave. “Wegens blessures en examens was onze kern gehavend. Behalve Maarten Deleersnijder wordt iedereen gerecupereerd. We willen sportief revanche nemen voor de 3-1-nederlaag in de heenmatch”, bevestigt speler-trainer Stef Engels. “We kunnen onze sterke thuisreputatie bewijzen. Voor eigen publiek kunnen we altijd iets meer. We staan niet onder druk, maar na twee opeenvolgende nederlagen en een vrij weekend hoop ik weer te juichen.”

Zowel Kuros A als Kuros B ontvingen Zele-Berlare, een ploeg die telkens enkele posities voor Kuros stond in het klassement. Beide ploegen speelden een verdienstelijke partij met strijdend volleybal, maar moesten toch telkens met 1-3 cijfers het veld verlaten. Kuros A wordt 7e, Kuros B 9e.

Onze heren B wonnen op bezoek bij Belsele met 0-3. Een deugddoende overwinning die hen dichter bij de middenmoot van het klassement brengt. Kuros A startte de wedstrijd tegen Moerbeke-Waas met 6 spelers. Met een vertimmerd team kon het nooit aanspraak maken op de overwinning en ging de boot in met 3-0. Het zakt verder weg in de stand naar plek 7.

ZULTE -

Door op de slotdag van de heenronde met 1-3 te verliezen van staartploeg Gent B, zakte Zulte naar de zesde plaats. Vandaag moet Kuros op bezoek bij Moerbeke. Dat staat slechts een plek hoger en telt een punt meer.

Kuros A heeft zijn opdracht in de kwartfinale van de bekercompetitie met glans doorstaan. Het versloeg VDK Gent met 0-3 en staat zonder setverlies bij de laatste 4 in de Oost Vlaamse beker. Daarin wacht reeksgenoot Assenede om te strijden voor een plaats in de bekerfinale!

Onze beide herenploegen ontvingen met VDK Gent een staartploeg in hun competitie. Maar het draaide verkeerd uit. Kuros A ging met 1-3 de boot in na een teleurstellende prestatie. Ze lieten de 3e plaats liggen en zakken zowaar naar een 6e plaats. 
Ook de heren B gingen onderuit met 1-3 en bengelen op een voorlaatste plaats in het klassement.

Omdat Zulte in zijn jongste vijf matchen, op die ene keer na, steeds de volle buit pakte, leek het ook niet kansloos tegen leider Stekene-Sint-Gillis. Spelverdeler Thomas Roobreock (25) en zijn maats werden echter overklast en werden met 3-0 afgepoeierd.

 

Kuros A mocht op bezoek bij de leider, Sint Gillis waas, strijden voor een plek in de top 2. Maar helaas kwam Zulte er nooit aan te pas en moesten ze hun meerdere erkennen in de sterke leider. Geen man over boord, want een 4e plaats is beter dan het vooropgestelde doel. De Heren B wonnen eindelijk hun 2e wedstrijd dit seizoen, eveneens bij Sint Gillis waas. Dankzij deze zege springen ze naar plaats 7.

ZULTE -

Met vijf competitiezeges op rij en bekerwinst tegen reeksgenoot Ertvelde-Evergem bewees Zulte dat het in een goede periode zit. Dat kan Kuros vandaag bewijzen in zijn duel met leider Stekene-Sint-Gillis.

Onze sponsors
Calendar
Birthdays
26/09
Kurt Moerman
30/09
Sylvie De Breuck
Blijf op de hoogte

© 2019, website powered by Twizzit.com