VC Kuros Zulte

 

Onze jongens van U13 B hebben dan misschien wel de match verloren tegen Argos Waarschoot maar het was echt een mooie match. De tegenstanders waren elkaar evenwaardig. De tegenpartij gaf na de match aan wat een plezier deze match en onze ploeg was. De setstanden zijn 25-21, 18-25, 18-25 en 14-25.

Een extra pluim is voor Jordy deze keer. Zowel sfeermaker maar ook iemand die voor fairplay gaat : hij gaf bij twijfel bij de scheidsrechter duidelijk aan dat de bal wel degelijk binnen was in voordeel voor de tegenstander. Zeer sportief gedrag dus ! Ook de overige leden van de ploeg tonen heel mooi hoe uniek ze zijn, ze elk hun eigen kwaliteiten kennen en hoe ze samen genieten van het samenspel. 

Een spannende match, dat zagen we vandaag bij onze U13B tegen VDK Gent. Mooie rally's en knappe reddingen bij deze twee aan elkaar gewaagde ploegen. De man van de match is toch wel Mauro Dhaene voor zijn schitterde opslag en vooral voor de sfeermakerij tijdens de match. Ook een woordje van dank voor coach Ansofie die dit toch mooi tot een schitterend einde heeft gebracht. De match eindigde met winst 2-3 winst voor onze jongens (25-20, 24-26 ,26-20 ,24-26 , 13-15).

 

 

Eerste set is een nipt verlies met 24-26 voor Kuros, maar de tweede, die winnen we met 25-23! Derde set 25-23 gewonnen, 4de 18-25 verloren... Laatste set : 18-16 gewonnen tegen de eerste van de reeks ! Proficiat !

Op 16 december trok de jongste ploeg van Kuros naar Wontergem om daar de laatste match van het jaar te spelen. De spelersgroep bestond die dag uit maar liefst 7 enthousiaste spelers ! De ploegjes werden gevormd (A – ploeg: Arne, Brent en Léon & B – ploeg: Stan, Robin, Wout en Finn). De jongens zelf waren alvast enthousiast over de ploegverdeling en trokken dit dan ook steevast door naar de wedstrijd.

De eerste set was aan beide kanten net iets te slordig, maar ze sleepten er toch beiden winst uit. Natuurlijk waren er ook meerdere positieve kanten, zo kon je duidelijk zien dat de ploeg meer en meer samenspeelt en samen supportert. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het niveau van onze jongens ook te stijgen. Ze speelden beter, zowel receptioneel alsook op vlak van opslag.

De derde set was dan weer een setje die bekend stond om de vele opslagmissers, maar ook om de mooie rally’s. Wat onze jongens deze match zeker bewezen hebben is dat ze willen vechten voor ieder punt. Een echte winnaarsmentaliteit zeg maar! Geloof het dan ook of niet, maar ook deze match werd gewonnen door de jongste ploeg van Kuros.

Na de match werd uitbundig gevierd! Niet alleen omdat de U11 nogmaals heeft gewonnen, maar ook omdat op 15 december (nl. speler Brent) en op 16 december (nl. coach Jelle) jarig waren! Dit was dan natuurlijk ook het beste verjaardagscadeau die beiden hadden kunnen krijgen.

Eindstand: 4 – 8 winst
Vorige wedstrijd tegen Wontergem: 9 – 3 winst

To be continued in 2018...

Kuros Zulte Heren nodigt je van harte uit op de thuiswedstrijd tegen Sferos Deinze en de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 13 januari vanaf 18u30 in de sporthal van Zulte. De match tegen Sferos Deinze start om 19u30. Het sportieve jaar goed inzetten met een hapje en een drankje en supporteren voor Kuros, dat is ons voornemen !

De laatste wedstrijd voor onze VOBOG-ploeg tegen KWB Falos Zingem is er eentje om in te kaderen. Een zeer leuke en sportieve tegenstander, veel supporters, prachtig rallywerk en 25/12, 25/12, 25/20. Goed gedaan!

 

Wat een wedstrijd ! Kuros Heren was strijdvaardig en vocht voor iedere punt tegen Mezo Zottegem. En de uitslag kan tellen : 0-3 winst voor onze ploeg !

 

De eerste sets verliepen voor beide ploegen (A-ploeg: Arne en Stan en B-ploeg: Brent en Léon) zo goed als vlekkeloos. Een goede start van de jongens van Kuros zette het ritme van deze match in. Toen de jongens aan de match begonnen was er duidelijk een kaart troef: opslag! De punten die gemaakt werden met opslag waren te mooi om te kunnen neerpennen. De slagzin “ace, ace, ace, frisco met nootjes!” weergalmde dan ook vele malen in de sporthal van Zomergem. Toen de ploegen wisselde van kant en zo de A-ploeg van Zulte tegen de B-ploeg van Zomergem moest starten en omgekeerd, was het begin zeer moeizaam. Vele opslagmissers waren hier wel van de partij, maar snel veranderde dit in de loop van de eerste set. De opslagen werden beter, de recepties kwamen beter en ook de punten werden op slimme en goede manieren afgewerkt. Het spel was uitermate sterk van de jongste ploeg van Kuros. Ze vochten voor iedere punt en wonnen deze match met de volgende cijfers: 5 – 7 winst. Om dit in vergelijking te stellen met de vorige match tegen hen toen het 2 – 10 was voor Zomergem. Achteraf was een frietje zeker te smaken als verdiende loon voor deze hard bevochten winst! We kunnen duidelijk stellen dat onze jongens progressie maken!

En ze hebben het opnieuw klaargespeeld ! Zaterdagavond in Zulte was voor Kuros Heren een avond van prachtspel, een spannende wedstrijd en enthousiaste supporters. Eindstand : 3-1, met een winnende 26-24 in de laatste set. Proficiat !

Onze sponsors
Calendar
Birthdays
05/12
Sven Desloovere
09/12
Demuytere Fien
10/12
Jonas Moons
Blijf op de hoogte

© 2019, website powered by Twizzit.com